Bijen augustus 2017

Bijen augustus 2017

Nu de zomervakantie ten einde loopt voor de laatste regio in Nederland is het de hoogste tijd om u op de hoogte te brengen van het laatste nieuws met betrekking tot ons bijenvolk.

 

Na een eerste behandeling tegen mijt is er afgelopen week weer een controle uitgevoerd door Sven Oost van StadsImkers.

 

De behandeling die vorige week is uitgevoerd gebeurde met de verneveling van mierenzuur. Dit zuur wordt aangelengd met water en zo met een plantenspuit over de ramen heen gespoten. De bijen hebben hier nauwelijks last van, maar de mijten (varroa) kunnen hier niet tegen. Deze vallen naar beneden op de lade (varroalade) waarna de mijten heel simpelweg te tellen zijn.

 

Via een formule ziet de imker dan wat de besmettingsgraad is. Terugkomend van de telling blijkt dat het volk ontzettend sterk is en weinig besmetting heeft. Een prima leerpunt,want deze koningin is al het derde nageslacht met dezelfde kenmerken. Een sterke lijn dus om mee door te gaan.

 

Het volk zelf is erg sterk, maar heeft niet de behoeft om uit te bouwen. Als het volk goed de winter doorkomt, waar we van uitgaan, dan zal het volk volgend seizoen snel doorgroeien naar de nieuwe broedkamer en honingkamer.

 

Voor nu blijven we het volk versterken door te voeren en het schoon te houden. Het broed wat nu wordt aangezet door de koningin, zal overleven tot na de winter.

 

Het is dus belangrijk dat het volk gezond blijft.

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!