Houtskoolgrill

Nieuw: Houtskoolgrill!

1 maart 2016

 

Landgoedhotel Woodbrooke beschikt sinds deze week over een Afrikaanse houtskoolgrill. Er wordt het hele jaar ’s avonds op open vuur vlees- , vis- en vegetarische gerechten bereid. De keuze komt voort uit de passie van koks Daniel Huigen, Rob Marks en Jan de Graaff. Daniel legt uit: ‘Grillen is iets wat we in de zomermaanden veel doen, aangezien we veel luxe barbecues voor bedrijven en families organiseren. We zijn daardoor erg enthousiast en ervaren geworden met het grillen op houtskool. Zodoende zijn we op zoek gegaan naar een mogelijkheid om het hele jaar te kunnen grillen.’ Rob vult aan: ‘We zijn net als bij de barbecues aan het werk te zien, aangezien we de houtskoolgrill midden in onze open keuken hebben geplaatst. Dat zorgt voor een gezellige sfeer in het restaurant’.

 

De producten die gebruikt worden komen zoveel mogelijk uit de omgeving. Wanneer dat niet mogelijk is kiezen de koks alleen voor producten waarvan de afkomst bekend is. Daniel: ‘Ons Nederlandse rundvlees afkomstig van koeien die aan de Gelderse IJssel gegrazen hebben. Het overige rundvlees komt uit Ierland. Uit de Achterhoek serveren we onder andere Tante Door, een antibioticavrije kip met enorm veel smaak, niet te vergelijken met kip uit de supermarkt. Vlees uit (Zuid)-Amerika werken we niet mee.’  Vis en groente serveren ze alleen uit het seizoen. De friet is huisgemaakt en het ijs komt uit Borculo. Het brood bakken ze samen met de bakker uit Barchem en wordt in de lades van de grill bereid. Als de oogst van de dag het toelaat komen de groentes uit de moestuin van collega-hotel De Lochemse Berg. 

 

Wat ook nieuw is met de komst van de grill: ‘Gasten krijgen bij het diner altijd een versgebakken brood met boter aangeboden van het huis. De huisgemaakte friet en seizoenssalade zijn altijd inbegrepen bij hoofdgerechten. Geen verrassingen achteraf’ Aldus Daniël tot slot. Rob vult nog snel aan: ‘Oja! En voor wie geen fan is van houtskool, bereiden we de gerechten gewoon in de pan!’

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!