Recept van de maand april

Recept van de maand april

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.

 

Lamsrack met asperges van de BBQ.


Bereidingstijd 45 minuten.


Benodigdheden voor 4 personen:

• 1 bosje tijm
• 1 bosje rozemarijn
• 2 tenen knoflook
• olijfolie
• 1250 gram lamsrack
• 1500 gram geschilde asperges
• 1 kilo roseval aardappeltjes of krieltjes

 

Bereidingswijze:


Asperges:
Leg de geschilde asperges plat in een brede pan of braadslede. Heeft u een aspergepan dan gebruikt u deze uiteraard maar anders volstaat een brede pan waar de asperges plat in kunnen liggen. Giet koud water op de asperges totdat deze net onder staan en voeg wat zout, foelie en roomboter toe.

 

Leg nu een schone theedoek op de asperges en druk een beetje aan zodat de asperges goed afgedekt zijn door de natte theedoek.

 

Zet nu het vuur onder de pan aan en breng de asperges aan de kook.
Als de asperges aan de kook zijn zet dan het vuur iets lager en laat het geheel doorkoken gedurende 1 minuut. Zet dan het vuur uit en laat de asperges in het kookvocht afkoelen.

 

Marinade voor Lamsrack:
Maak een marinade van de tijm, rozemarijn, knoflook en olijfolie en smeer hier de lamsrack mee in. Laat de marinade gedurende 6 uur intrekken.

 

Maak de BBQ aan. Zorg dat u de BBQ in 2 zones hebt (direct en indirect).

 

Grill de lamsrack aan beide zijdes aan op de directe zone.
Verplaats daarna de lamsrack naar de indirecte zone en gaar deze tot een kerntemperatuur van 54 graden. Laat vervolgens 5 minuten rusten.
Grill nu de asperges op de BBQ.
Trancheer de lamsrack en leg deze op een bord met de gegrilde asperges.
Serveer dit met roseval aardappeltjes uit de oven of gekookte kriel en een klassieke rode wijnsaus of bearnaisesaus.

 

 

Dit recept wordt u aangeboden door Daniël en Ronald, koks van Landgoedhotel Woodbrooke. www.woodbrookebarchem.nl

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!