Recept van de maand december

Recept van de maand december

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.

Frangipane Kerstdesserttaart

 

Benodigdheden:

Deeg

• 150 g bloem
• 100 g boter
• 75 g suiker
• 1 ei

Frangipane

• 100 g geschaafde amandelen
• 100 g suiker
• 40 g zachte boter
• 1 ei

Vulling

• 300 gram bosvruchtenmix uitgelekt
• 1 vanillestokje
• 125 g room
• 1 ei
• 20 g suiker

Springvorm 26 cm
Keukenmachine of staafmixer

Bereiding

Meng de ingrediënten in een kom of op het aanrecht tot een soepel deeg. Maak het deeg plat, dek het af met folie en leg het gedurende 30 minuten in de koelkast te rusten.

Maak de frangipane vulling van de ingrediënten. Doe dit in een keukenmachine. Heeft u geen keukenmachine dan kunt u ook een staafmixer gebruiken, zodat het amandelschaafsel helemaal fijn is. Klop de boter apart luchtig en voeg daarna alles samen.

Boter de bakvorm goed in. Pak het deeg uit de koeling en rol deze 2 cm groter dan de vorm uit. Rol het deeg op de deegroller en leg deze over de vorm heen. Druk hem goed in de vorm. Voeg de frangipane toe en verdeel dit over de bodem. Bak het af op 170 graden gedurende 15 minuten.

Klop de ingrediënten (zonder de bosvruchtenmix) voor de vulling door elkaar. Doe de bosvruchtenmix op de taartbodem en voeg vervolgens de vulling toe en bak het af op 170 graden gedurende 40 minuten.

Neem een klein beetje uitlekvocht van de bosvruchtenmix en breng dit aan de kook. Vervolgens giet u dit over de taart en bestuif het met poedersuiker.


Dit recept wordt u aangeboden door Daniël, chef-kok van Landgoedhotel Woodbrooke

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!