Recept van de maand februari

Recept van de maand februari

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.

 

Tartaar van Rijn-, Maas- en IJsselrund met kruidenmayonaise
(voorgerecht voor 5 personen)

 

Benodigdheden tartaar:

  • 500 gram Rijn, Maas- en IJsselrund staartstuk
  • 1 lepel olijfolie
  • Dyonmosterd
  • grove mosterd
  • Worcestershiresaus
  • zout en peper
  • 60 gram kappertjes
  • peterselie
  • 2 banaansjalotten

Bereidingswijze Tartaar:

Snij de sjalotten fijn en doe deze in een mengkom. Snij het staartstuk eerst in dunne repen, vervolgens overdwars in stukjes. Hak daarna het vlees zo fijn mogelijk en doe dit in de mengkom. Hak vervolgens de peterselie en kappertjes zeer fijn.

Meng daarna alle ingrediënten door elkaar.

 

Benodigdheden mayonaise:

  • 1 eidooier
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl witte wijn azijn
  • 3,5 dl zonnebloemoliezout
  • Worcestershiresaus
  • peterselie
  • kervel
  • bieslook
  • basilicum

 

Hak alle kruiden zeer fijn. Voeg de eidooier, mosterd, azijn ,zout, peper en Worcestershiresaus samen en klop dit door elkaar. Voeg druppelsgewijs de olie toe en klop dit op met een garde totdat de juiste dikte van de mayonaise is bereikt.

 

Dit recept wordt u aangeboden door Daniël en Ronald, koks van Landgoedhotel Woodbrooke.

www.woodbrookebarchem.nl

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!