Recept van de maand januari

Recept van de maand januari

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.

 

Pastrami met gemarineerde paddenstoelen
(voorgerecht voor 12 personen)


Benodigdheden:

Pastrami marinade

• 1 kg dikke kalfslende
• 120 gram aceto azijn
• 150 grof zeezout
• 150 gram bruine basterd suiker
• 1 bos verse koriander
• 2 et mosterdzaad
• 2 et korianderzaad
• 1 tl peper
• 1 tl knoflookpulp

Voor de gemarineerde paddenstoelen:

• 500 gram gemengde paddenstoelen
• balsamicosiroop
• zout
• roze peper

Bereidingswijze:


Snij de koriander in grove stukken, voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe en meng dit goed door elkaar.
Leg de schone kalfslende in de marinade en draai hem een paar keer om en om zodat de marinade goed verdeeld wordt. Laat dit 24 uur rusten. Voor een gelijkmatige smaak draait u de lende gedurende deze 24 uur een aantal keer om.

Spoel na 24 uur de lende schoon en dep deze droog met keukenpapier.

Verwarm de oven tot 90 graden en leg de lende in de oven. Gebruik hiervoor een rooster en geen bakplaat. Gaar de lende in 40-45 minuten. Gebruik eventueel een kernthermometer zodat de kern maximaal 50 graden is
Laat het daarna afkoelen en snij de lende in dunne plakken.

Borstel de paddenstoelen schoon en scheur of snij deze in kleine stukken. Bak de paddenstoelen op hoog vuur in olijfolie en blus af met balsamicosiroop, zout en gekneusde peperkorrels.

Serveer dit met een frisse salade bij de fijngesneden kalfslende.

 

Dit recept wordt u aangeboden door Daniël, chef-kok van Landgoedhotel Woodbrooke.
www.woodbrookebarchem.nl

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!