Recept van de maand juli 2016

Recept van de maand juli 2016

Onze koks Rob & Daniel publiceren elke maand een recept op de website én in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo - Borculo.
Het recept van deze maand is:

 

Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus

Ingrediënten voor 4 personen:

700 gr doradefilet met vel
10 gr verse basilicumblaadjes
12 el (citroen)olijfolie
50 gr broodkruimels
zout en peper

Saus:

3 dl visbouillon
2 dl room
4 pomodori tomaten
5 gr verse basilicumblaadjes
peper en zout


Leg de doradefilets in een bakje. Bestrooi met fijngesneden basilicumblaadjes en besprenkel ze met 8 eetlepels (citroen)olijfolie. Draai er wat versgemalen peper over. De filets ongeveer 4 uur in de koelkast marineren.
Doe de visbouillon in een pan en laat inkoken tot 1 dl. Voeg room toe met de in stukjes gesneden pomodori tomaten. Laat 20 minuten langzaam inkoken onder voortdurend roeren. Wrijf de saus door een zeef, breng op smaak met peper en zout en voeg op het laatste moment de ragfijn gesneden basilicumblaadjes toe.
Verhit in een koekenpan 4 el olijfolie, dep de doradefilets droog, verwijder de basilicumblaadjes en bestrooi ze met weinig zeezout. Wentel de doradefilets door het broodkruim en bak ze rustig aan beide zijden in de olijfolie. Haal de filets uit de pan en leg ze op keukenpapier. Lekker op een laagje aardappelpuree met gestoofde prei. Schep de saus er omheen.


Dit recept wordt u aangeboden door Rob & Daniel, koks van Landgoedhotel Woodbrooke.

 

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!