Recept van de maand juni 2016

Recept van de maand juni 2016

Met ingang van onze nieuwe website publiceren onze koks Rob & Daniel elke maand een recept, op onze website en een recept in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo-Borculo. Dit is het recept van juni:

 

Gegrilde lamskoteletten met raapstelen stamppot en portsaus.

 

Ingrediënten:

Voor de stamppot.

750 gram kruimige aardappelen
2 bosjes raapstelen
circa 10 radijsjes
scheutje melk
2 klontjes roomboter
1 volle theelepel grove mosterd
rasp van 1/2 citroen
zeezout
peper

 

Schil de aardappelen, snijd ze in kleinere stukken en zet ze op met water en zout. Maak de raapstelen schoon en snijd ze in stukjes en de radijsjes in dunne plakjes.
Giet de aardapplen af als ze gaar zijn. Doe terug in de pan en stamp fijn, schenk halverwege een scheutje melk bij en stamp verder. Roer de roomboter, mosterd en citroenrasp erdoor. Daarna volgen de raapstelen en radijs. Proef en breng op smaak. Kruid met zout en peper de lamskoteletten en leg deze op de stamppot en voeg de saus toe.


Voor de portsaus.

1 sjalot
200 ml kalfsfond
300 ml rode port
4 laurierblaadjes
100 gram roomboter

Snijd de sjalot in ringen en fruit deze aan. Voeg daarna alle ingredienten op de roomboter na toe en laat de saus circa 20 minuten zachtjes inkoken tot deze licht en stroperig wordt. Voeg de koude boter toe en roer goed door met een garde. De saus is nu klaar voor gebruik.

 

Elke maand publiceren onze koks Rob & Daniel een recept van de maand in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo - Borculo. 

 

 

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!