Recept van de maand juni

Recept van de maand juni

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.

 

Gepocheerde rogvleugel

 

Benodigdheden voor 4 personen:

 

• 4 rogvleugels van ongeveer 300 gr per stuk


Court-bouillon:


• 2 worteltjes, geschrapt, in plakjes gesneden
• 2 middelgrote uien, gepeld, in ringen gesneden
• 8 takjes peterselie, grof gehakt
• 1 takje tijm
• 1 blaadje laurier
• 2 flessen droge witte wijn
• 15 peperkorrels
• 35 gr zeezout

 

Boter kappertjessaus:


• 4 sjalotten
• 20 cl droge witte wijn
• 2,5 eetlepel room
• 175 gr boter, in blokjes gesneden
• 2 koffielepels mosterd
• 3 koffielepels kappertjes
• peper en zout

 


Bereidingswijze:


Doe de worteltjes met ui, peterselie, tijm en laurier in een pan. Voeg de wijn, 1,5 liter water en het zout toe en breng aan de kook. Laat de bouillon 1 uur zachtjes koken. Voeg 10 minuten voor het einde van de kooktijd de peperkorrels toe.

 

Pocheer de rogvleugel 10 a 15 minuten.

 

Doe voor de boter kappertjessaus de gehakte sjalot in de sauspan. Giet er de witte wijn bij. Laat dit inkoken tot er 2 eetlepels wijn overblijven. Voeg de room toe en breng aan de kook. Voeg de koude boter toe. Klop met een garde tot er een mooie saus ontstaat. Laat de saus niet koken!
Haal de pan van het vuur en voeg mosterd, kappertjes en peper en zout toe.

 

Serveer de rogvleugel met gekookte krieltjes met kruiden en boter.

 

Dit recept wordt u aangeboden door Daniël en Ronald, koks van Landgoedhotel Woodbrooke.

www.woodbrookebarchem.nl

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!