Recept van de maand maart

Recept van de maand maart

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.

Deze maand een nagerecht.

 

Tarte tatin van peer met halfgeslagen room en Licor 43

 

Bereidingstijd 30 minuten en 20 minuten oventijd

 

Benodigdheden voor 8 personen:

 

  • 4 grote peren (niet té rijp)
  • 8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 160 gram suiker
  • 80 gram roomboter in blokjes
  • halve theelepel kaneel
  • scheut licor 43 (ongeveer 35 ml)

 

Bereidingswijze:

Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd de peren eventueel in repen.
Giet de licor 43 en kaneel over de peren en laat dit even staan.

 

Zet een pan met een dikke bodem op het vuur. Verwarm hierin de suiker op medium vuur. Let op: roer de suiker niet door. Als de suiker gesmolten is voeg dan de roomboter toe en roer het met een houten lepel door (pas op de karamel is heet!).
Voeg de gemarineerde peren bij de karamel en verwarm dit even mee.

 

Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de schaaltjes in met boter of olie. Verdeel de gekarameliseerde peren over de schaaltjes. Dek de peren af met bladerdeeg.
Vouw de bladerdeeg om de peertjes.
Bak de tarte tatin van peer daarna in ongeveer 20 minuten goudbruin.

 

Klop de slagroom lobbig en voeg er een scheutje licor 43 aan toe. Stort de tarte tatins op een bord zodat de peer bovenop het bladerdeeg ligt.

 

Dit recept wordt u aangeboden door Daniël en Ronald, koks van Landgoedhotel Woodbrooke. www.woodbrookebarchem.nl

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!