Recept van de maand mei 2016

Recept van de maand mei 2016

Met ingang van onze nieuwe website publiceren koks Rob & Daniel elke maand een recept, op onze website en een recept in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo-Borculo. Met het recept voor mei:

 

Asperge in bladerdeeg met zalmfilet

 

De asperges zijn er weer. Wil je een keer wat anders maken met asperges? Dit recept helpt je op weg. Het seizoen is kort, dus haal alles eruit wat erin zit!Variatietip: Vervang de zalmfilet en dille voor ham.

 

Ingrediënten

 

10 plakjes bladerdeeg

500 gr. asperges

400 gr zalmfilet

200ml Hollandaise saus

2 takjes Dille

1 ei

 

Bereiding:

  1. Schil de asperges en laat de bladerdeeg half ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Kook de asperges 20 min in ruim water. Maak in de tussentijd de Hollandaise saus warm en doe de fijngehakt dille bij de Hollandaise saus.
  3. Snij de zalmfilet in dunne plakjes
  4. Als de asperge gaar is, leg je hem in gesneden stuken in het bladerdeeg. Leg de dun gesneden zalmfilet op. Doe hier de Hollandaise saus op en vouw hem goed dicht, door de randjes nat  te maken met een klein beetje water.
  5. Klop het ei los en bestrijk de bovenkant. Bak ten slotte 20 minuten in de oven.

 

Elke maand publiceren koks Rob & Daniel een recept van de maand in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo-Borculo.

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!