Recept van de maand november

Recept van de maand november

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo - Borculo.

Het recept van deze maand treft u ook aan op onze nieuwe wildkaart.

Gravad lax met bieten

 

Benodigdheden:


• 1 kg zalmfilet met vel
• ½ bos dille
• 225 gram grof zeezout
• 250 gram bruine suiker
• 250 gram gekookte bieten
• 1 citroen
• 1 tl Franse mosterd
• 1 l gekneusde peperkorrels

Bereidingswijze:


Snij de zalm in twee gelijke stukken. Snij ook de dille en de bieten fijn.
Dit kunt u eventueel ook met een keukenmachine doen.

Knijp of pers vervolgens de citroen uit.

Meng daarna de suiker, zeezout, dille, bieten, Franse mosterd en de peperkorrels tot een mooi mengsel.

Neem een schaal met rand en leg hier ruim plastic folie in.
Leg vervolgens een stuk zalm op de bodem en verdeel het mengsel hier over.
Het tweede stuk zalm legt u hier boven op. Vouw daarna het plastic folie goed dicht.

Zet de schaal met de zalm in de koelkast en zet hier iets zwaars op zodat de zalm goed onder druk staat.
Laat dit minimaal 12 uur staan.

Neem vervolgens de zalm uit het plastic en verwijden het kruidenmengsel en de huid.

Snij de zalm in dunne plakken en serveer dit met een frisse salade en mierikswortel-mayonaise.

Dit recept wordt u aangeboden door Daniël, chef-kok van Landgoedhotel Woodbrooke. 

 

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!