Recept van de maand oktober 2016

Recept van de maand oktober

Oktober is de maand van de start van het wildseizoen.

Vanaf 14 oktober wordt er door onze koks ook weer gekookt van de nieuwe wildkaart.

 

Stoofpot van hert en zwijn

 

Benodigdheden:


• 1 kg stoofvlees van Hert en Zwijn
• 1 winterpeen
• 50 gr zilveruitjes
• 5 laurierblaadjes
• 5 jeneverbessen
• 200 gr roomboter
• scheutje olie
• 1 takje rozemarijn
• 1 takje tijm
• 20 gr wildkruiden zonder zout
• 500ml rode wijn
• snufje zeezout
• 350 cl wildfond
• kruidnoten

 

Bereidingswijze:


Bestrooi het vlees met de wildkruiden, doe er een klein scheutje olie bij en meng dit.


Doe daarna de roomboter plus een scheutje olie in de pan en laat dit mooi bruin schuimen.


Doe vervolgens het vlees in de pan en keer het regelmatig tot het vlees mooi bruin is.

 

Voeg vervolgens de wortel, tijm, rozemarijn, jeneverbessen, laurierblaadjes, zilveruitjes, rode wijn en 350 cl wildfond toe.

Laat het geheel twee uur zacht stoven.

 

Voeg op het laatst de kruidnoten toe om tot het gewensts dikteniveau te komen.

 

Lekker met aardappelpuree en stoofpeertjes.

 

Dit recept wordt u aangeboden door Rob en Daniel, koks van Landgoedhotel Woodbrooke.

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!