Recept van de maand oktober

Recept van de maand oktober

 

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo-Borculo. 

 

De maand oktober staat in het teken van het wildseizoen, daarom mag een wildgerecht van onze nieuwe menukkaart natuurlijk niet ontbreken.

 

Hertensukade met bokbier en hete bliksem
(voor 4 personen) 

 

Benodigdheden voor de hertensukade:


• 800 gram hertensukade (stuk), op kamertemperatuur
• 50 gram roomboter
• 1 flinke ui, gesnipperd
• 3-4 takjes tijm
• 500 ml wildfond
• 1 flesje herfstbok
• peper en zout

 

Bereidingswijze:
Bestrooi de sukade met zout en peper. Smelt in een stoofpan de boter. Bak het vlees rondom bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Fruit in het bakvet de ui met de tijm gedurende 2 minuten.Leg het vlees terug in de pan. Schenk de fond in de pan. Draai het vuur lag en stoof de hertensukade in 4 uur zachtjes gaar. Neem het vlees uit de pan en kook het stoofvocht tot de gewenste sausdikte in. Snijd de sukade aan tafel in mooie plakken en serveer met de saus.

 

Benodidgheden voor de hete bliksem:


• 1 kg aardappel
• 1 kg appels
• peper en zout
• melk
• boter

 

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd de geschilde appels in vieren en verwijder de klokhuizen.Leg eerst de aardappels in een grote pan en dan de appelstukken. Vul de pan met zoveel water dat de aardappels en appels voor de helft onder staan. Voeg een beetje zout toe.
Kook de aardappels en appels in 15 minuten gaar. Giet de aardappels en appels af. Stamp met een pureestamper alles goed door elkaar. Voeg tijdens het stampen een beetje melk en een klontje boter toe. Breng de hete bliksem op smaak met peper.

 


Dit recept wordt u aangeboden door Daniël en Ronald, koks van Landgoedhotel Woodbrooke. www.woodbrookebarchem.nl

 

 

 

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!