Recept van de maand september 2016

Recept van de maand september 2016

Iedere maand publiceren koks Rob & Daniel een recept op onze website én in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo - Borculo.


Het recept van de maand augustus:

 

Picanha van de barbecue

 

Benodigdheden:


Picanha (staartstuk) van 1 kilo

 

Voor de marinade:

  • 1 ½ tl chimmichurmi mix
  • 1 tl gemalen koriander
  • 1 tl chili vlokken
  • 1 tl komijnzaad
  • 2 eetl maisolie
  • zwarte peper

 

Voeg alle ingrediënten voor de marinade bij elkaar tot een soepele massa.


Wrijf daarna de Picanha in zijn geheel, inclusief vetkap, in met de marinade.

Laat deze vervolgens gedurende zes uur intrekken.

 

Draai het vlees gedurende deze zes uur meerdere malen om en schep de marinade die hierdoor vrij komt weer over het vlees.
Dit zorgt voor een gelijkmatige verdeling.


Laat nu de Picanha indirect op de barbecue (dus niet boven de kolen) op een kerntempratuur van 42 graden komen.
Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van rond de 110 graden.


Haal vervolgens het vlees van de barbecue af en stook de barbecue hoog op.


Grill nu de Picanha om en om voor een mooie bruine laag.
(Let op er kunnen vlammen ontstaan door en afdruipen van het vetkapje).

Zorg dat de kerntempratuur rond de 45/ 48 graden komt.
De Picanha is nu rare medium.

 

Haal de Picanha van het vuur en laat dit vervolgens nog 10 minuten rusten en snij er mooie plakken van.

 

Dit recept wordt u aangeboden door Rob en Daniël, koks van Landgoedhotel Woodbrooke.

www.woodbrookebarchem.nl

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!