Schrijversmaand

Schrijversmaand

Voor het derde jaar op rij organiseren wij een schrijversmaand bij Landgoedhotel Woodbrooke. We zijn heel blij om u, na het succes van de vorige twee edities, de volgende schrijvers voor te mogen stellen.

 

 

28/1: Özcan Akyol    UITVERKOCHT!
Na de verschijning van zijn debuutroman 'Eus' (waarvan ondertussen meer dan 30.000 exemplaren verkocht zijn), verscheen in 2016 zijn tweede roman 'Turis'. Een beklemmende, indringende en bij vlagen geestige roman, die de lezer meesleurt in een onbekende wereld waarin absurdisme en ontroering elkaar moeiteloos afwisselen. Deze roman betekende de definitieve doorbraak van de schrijver in de Nederlandse literatuur.
Naast het schrijven van boeken is Özcan ook bij een breed publiek bekend geworden door zijn presentatiedebuut in de documentaire ‘De neven van Eus’. Voor deze documentaire werd hij dit jaar ook genomineerd voor de 'Gouden Televizier-ring en werd hij zelf genomineerd voor 'Talent van het jaar'.

 

4 /2: Aaltje van Zweden
Aaltje van Zweden schreef met ‘Om wie je bent’ een indringend boek over haar eigen geschiedenis en over die van haar zoon Benjamin, die autisme heeft. In november 2016 ontving Van Zweden de prestigieuze Hélène de Montigny-prijs voor haar grote inzet voor autisten.
In 1997 richtten Aaltje en Jaap van Zweden Stichting Papageno op om gezinnen met één of meerdere kinderen met autisme te helpen.
Het nieuwste initiatief is het Papageno Huis, een gastvrij huis waar jongvolwassenen met autisme leren zelfstandig te wonen en waar men mee doet aan dagbesteding- en werkervaringsprogramma’s. Hierbij spelen kunst en cultuur een grote rol.

 

11/2: Ronald Giphart
Ronald Giphart (1965) studeerde Nederlands en was jarenlang nachtportier in een Utrechts ziekenhuis. Tijdens dit werk schreef hij zijn debuutroman 'Ik ook van jou', die werd bekroond met het Gouden Ezelsoor. Daarna volgden de romans 'Giph', 'Phileine zegt sorry', 'Ik omhels je met duizend armen' en 'Troost' (genomineerd voor de NS Publieksprijs 2005). In het najaar van 2010 verscheen 'IJsland'. Ook publiceerde hij het literaire fotoboek 'Heldinnen' in samenwerking met fotograaf Eric van den Elsen en schreef hij de culinair-literaire werken 'Keukenprins' en, in samenwerking met Jonnie Boer, 'Eten, drinken en slapen'. Zijn novelle 'Gala', het Boekenweekgeschenk van 2003, verscheen in een oplage van 780.000 exemplaren. Zijn nieuwste roman, ´Lieve´, verscheen in september 2016.

 

18/2: Nico Dijkshoorn

Columnist, dichter, schrijver en muzikant Nico Dijkshoorn sluit de jaarlijkse schrijversmaand af. Nico Dijkshoorn wil niet kiezen en doet daarom tijdens zijn voordracht graag alles tegelijk. Gedichten lezen, gedichten ter plekke schrijven, een liedje zingen, dia’s kijken en voorlezen uit een van zijn romans. Verwacht alles. Nico doet het licht uit aan het eind van de lezing. 

 

Nico Dijkshoorn schrijft wekelijks columns in o.a De Volkskrant, Het nieuwsblad, Voetbal International. Hij is al acht jaar lang wekelijks twee minuten op de televisie als de huisdichter van DWDD. 

Nico Dijkshoorn zal in ieder geval voorlezen uit zijn roman 'Nooit ziek geweest', over zijn aan alzheimer lijdende vader, uit 'Dijkshoorn Kijkt Kunst' en uit zijn nieuwe bundeling columns 'Alles & Niets'.  

 

 

Gedurende 4 zondagmiddagen zullen de schrijvers een lezing geven over hun werk. De lezingen starten om 14:00 uur en wij heten u vanaf 13:30 uur van harte welkom met een kop koffie of thee. 

 

Losse kaarten kosten € 12,50 per stuk en een passepartout (voor 4 lezingen) kost € 40,00. (inclusief een kop koffie of thee voorafgaand aan de lezing)

 

Kaarten reserveert u telefonisch via 0573 - 44 17 34, per email of rechtstreeks via Ticketkantoor.

 

 

 

Hotelarrangement

 

2-daags Schrijvers-arrangement - va € 79,50 per persoon
(aankomst op zaterdag of zondag)

 

 • Ontvangst met koffie of thee en ambachtelijke Woodbrookekoek
 • 1 overnachting in een standaard tweepersoonskamer
 • 1 ochtend een uitgebreid Achterhoeks ontbijtbuffet
 • 1 driegangen keuzediner
 • Toegangskaart voor lezing op de zondagmiddag
 • 1 wandelroute naar keuze
 • Parkeren
 • Highspeed Wi-FI

 

 

 

 

3-daags Schrijvers-arrangement - va € 109,50 per persoon
(aankomst op vrijdag, zaterdag of zondag)

 • Ontvangst met koffie of thee en ambachtelijke Woodbrookekoek
 • 2 overnachtingen in een standaard tweepersoonskamer
 • 2 ochtenden een uitgebreid Achterhoeks ontbijtbuffet
 • 1 driegangen keuzediner (op de dag van aankomst)
 • Toegangskaart voor lezing op de zondagmiddag
 • 1 Wandelroute naar keuze
 • Parkeren
 • Highspeed Wi-Fi

 

 

 

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!