Wijn met Nicolaas Klei

Wijn met Nicolaas Klei

16 december 2015

 

Wijnkenner Nicolaas Klei verrast uitverkocht Brasserie Woods

 

Nederlands meest geliefde wijnschrijver Nicolaas Klei stond op zaterdag 12 december in uitverkocht Brasserie Woods van Landgoedhotel Woodbrooke voor een laagdrempelige, uitgebreide wijnavond voor leek, liefhebber en kenner. Geen moeilijke technische termen maar een avond vol inspirerende uitleg en veel proeven. Normaliter doet de wijnkenner geen lezingen of proeverijen, maar van het voorstel van het Achterhoekse hotel werd hij enthousiast.

 

De gasten kregen zeven gangen geserveerd, welke koks Daniel en Rob hadden samengesteld aansluitend op zeven wijnen uit de Omfietswijngids van Nicolaas. Wijnhandel Schaapveld uit Zutphen ondersteunde hierbij en Nicolaas omlijste het geheel met sprankelende verhalen over wijn, anekdotes over zijn ‘carrière' als wijnkenner en bijzondere feitjes. De gasten waren enthousiast: ‘Nicolaas vertelt met zoveel passie over wijn en zelfs als niet-kenner was het heel goed te begrijpen, echt inspirerend!’ en ‘Als wijnliefhebber was dit echt een beleving, de gerechten complimenteerde de wijn, en andersom. En de enthousiaste verhalen van Nicolaas maakte het nóg lekkerder.’

 

Nicolaas Klei wist met zijn Omfietswijngids al honderdduizenden lezers te bekeren tot zijn overtuiging dat wijndrinken niet moeilijk moet zijn, maar lekker. “Ik drink heel veel wijn, zo’n 7000 per jaar, daar schrijf ik stukjes en jaarlijks een boek over”, toen gasten naar zijn carrière vroegen. Nog altijd aarzelend, want een écht beroep, zoals politie, brandweer of bestuurder van een graafmachine was het volgens hem niet. Na een overnachting in de Achterhoek ging Nicolaas weer terug naar Amsterdam. Met het openbaar vervoer, want een auto heeft hij niet. Wellicht ook niet handig voor een beroeps wijnschrijver.

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!