Blog

Bier Proeven en Lekker Eten

21 november   Vrijdagavond 17 november stond in het teken van onze eerste avond 'Bier Proeven & Lekker Eten', in samenwerking met Grolsch.   Een avond waarbij er genoten werd van 5 gerechten met bijpassende bieren.Bierista Alain Schepers, bierkenner, mede-oprichter en blogger bij www.bierista.nl was hierbij aangewezig om alle
lees meer »

Bijen - november 2017

Het eerste bijenseizoen nadert zijn einde.Dat gaat gepaard met veel handelingen en voorzorgsmaatregelen, uitgevoerd door de imker. Tegen het einde van de maand oktober zijn de bijenkasten voor een maand gesloten. Dit wordt gedaan om de temperatuur in de kast op hoogte te houden, maar ook om de bijen de nodige energie te laten behouden om
lees meer »

Wijn Proeven en Lekker Eten 2017

14 november 2017   Wij kijken met heel veel trots terug op een méér dan geslaagde avond Wijn Proeven & Lekker Etten met Nicolaas Klei, de derde editie sinds 2015. Gedurende de gehele avond genoten onze gasten van 7 gerechten met 7 bijpassende wijnen, waarbij Nicolaas Klei zijn kennis over wijnen en wijn-proeven met ons dee
lees meer »

Sponsoring

We zijn er heel trots op dat we het tweede seniorenteam van voetbalvereniging SVBV Barchem​ mogen sponsoren.   Onlangs werd het nieuwe tenue uitgereikt, waarbij ook Gerrit en Janine de Vries (directie Landgoedhotel Woodbrooke) aanwezig waren.
lees meer »

Recept van de maand oktober

  Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo-Borculo.    De maand oktober staat in het teken van het wildseizoen, daarom mag een wildgerecht van onze nieuwe menukkaart natuurlijk niet ontbreken.   Hertensukade met bokbier en hete bliksem(voor 4 personen)&nbs
lees meer »

Recept van de maand september

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.   Achterhoekse hangop van tiramisu Benodigdheden voor 5 personen: 1 liter biologische hangop 2 kopjes koude espresso 1 dl Amaretto 5 lange vingers cacao 1 dl slagroom   Bereidingswijze: Klop de slagroom
lees meer »

Gaon Etten in de Achterhoek

September 2017   Afgelopen vrijdagavond stond onze Boskapel én landgoed in het teken van 'Gaon Etten in de Achterhoek'. Een concept waarbij in de open lucht, in Toscaanse sferen, genoten werd van een heerlijk driegangen streekmenu in combinatie met Achterhoekse bieren, wijnen en sappen én een culturele activiteit. Onze chefko
lees meer »

Bijen augustus 2017

Nu de zomervakantie ten einde loopt voor de laatste regio in Nederland is het de hoogste tijd om u op de hoogte te brengen van het laatste nieuws met betrekking tot ons bijenvolk.   Na een eerste behandeling tegen mijt is er afgelopen week weer een controle uitgevoerd door Sven Oost van StadsImkers.   De behandeling die vorige week is
lees meer »

Recept van de maand augustus

Iedere maand publiceren koks Daniël en Ronald een recept op onze website én in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo - Borculo.   Het recept van de maand augustus:   Salade Woodbrooke Gerookte kipsalade met mozzarella en avocado. Een lekker en makkelijk recept dat goed past bij de zomer. Geschikt als hoofdgerec
lees meer »

Recept van de maand juli

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.   Gemarineerde ananas van de barbecue Benodigdheden voor 2- 4 personen: 1 ananas, schoongemaakt en in parten van 8 stuks 75 ml bruine rum 1 stokje kaneel 3 kruidnagels 1 steranijs neutrale olie om te grillen
lees meer »

Recept van de maand juni

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.   Gepocheerde rogvleugel   Benodigdheden voor 4 personen:   • 4 rogvleugels van ongeveer 300 gr per stuk Court-bouillon: • 2 worteltjes, geschrapt, in plakjes gesneden• 2 middelgrote uien, g
lees meer »

Bijen mei 2017

16 mei 2017   Onze eerste bijenkast werd vorige maand geplaatst. De eerste van, zoals het er nu naar uit ziet, 5 kasten die op elkaar gestapeld gaan worden.Vandaag kwam Sven Oost, van StadsImkers, om ons bijenvolk te controleren.  Het was eerst nog even spannend omdat het weer ons vanwege de lage temperaturen de weken na het plaatsen p
lees meer »

Bewegwijzering Landgoed

2 mei 2017   De afgelopen weken zijn we druk geweest met het maken én plaatsen van een groot aantal bewegwijzeringsborden op ons landgoed.   Vorig jaar maakten we hier al een start mee. Voor de zomer plaatsten we borden die onze gasten de richting aangaven naar de Brasserie, de Boskamers én de Studio's.   Omd
lees meer »

World Press Photo Zutphen

11 mei 2017   Al sinds 1955 vormt de jaarlijkse World Press Photo wedstrijd dé standaard in fotojournalistiek. Na de wereldpremière in Amsterdam, reist de tentoonstelling de wereld rond en doet zij een honderdtal steden aan.   Dit jaar wordt voor de 3e keer op rij de World Press Photo expositie getoond in de Walburgisker
lees meer »

Recept van de maand mei

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.   Aardbeien Romanov   Bereidingstijd 10 minuten. (muv de hangop)   Benodigdheden voor 3 personen: • 500 gram aardbeien• 2 eetlepels Wodka• 1 eetlepel suiker • 100 ml slagroom• 200 ml
lees meer »

Recept van de maand april

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.   Lamsrack met asperges van de BBQ. Bereidingstijd 45 minuten. Benodigdheden voor 4 personen: • 1 bosje tijm• 1 bosje rozemarijn• 2 tenen knoflook• olijfolie• 1250 gram lamsrack • 1500 gram
lees meer »

Bijenkasten

April 2017   Wereldwijd gaat het slecht met de honingbij. Ook in Nederland wordt de honingbij bedreigd. Wij willen een steentje bijdragen aan het behoud van de bijenpopulatie en hebben besloten bijenkasten te laten plaatsen op ons landgoed.   Afgelopen dinsdag werd de eerste kast met 10.000 bijen en 1 koningin geplaatst. Wat bijzonder
lees meer »

Recept van de maand maart

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo. Deze maand een nagerecht.   Tarte tatin van peer met halfgeslagen room en Licor 43   Bereidingstijd 30 minuten en 20 minuten oventijd   Benodigdheden voor 8 personen:   4 grote peren (niet té
lees meer »

Wijn Proeven en Lekker Eten

* UITVERKOCHT *   Wegens het overweldigende succes organiseren wij voor de 3e keer op rij op zaterdagavond 11 november 2017 een laagdrempelige, uitgebreide wijnavond voor leek, liefhebber en kenner. Geen moeilijke technische termen maar een avond vol inspirerende uitleg en veel proeven. Laat u zich verrassen door 7 wijnen, 7 bijpassende
lees meer »

Recept van de maand februari

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.   Tartaar van Rijn-, Maas- en IJsselrund met kruidenmayonaise (voorgerecht voor 5 personen)   Benodigdheden tartaar: 500 gram Rijn, Maas- en IJsselrund staartstuk 1 lepel olijfolie Dyonmosterd grove mosterd W
lees meer »

Recept van de maand december

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo. Frangipane Kerstdesserttaart   Benodigdheden: Deeg • 150 g bloem • 100 g boter • 75 g suiker • 1 ei Frangipane • 100 g geschaafde amandelen • 100 g suiker • 40 g zachte boter • 1 e
lees meer »

Recept van de maand januari

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad AchterhoekNieuws Ruurlo - Borculo.   Pastrami met gemarineerde paddenstoelen(voorgerecht voor 12 personen) Benodigdheden:Pastrami marinade • 1 kg dikke kalfslende • 120 gram aceto azijn• 150 grof zeezout• 150 gram bruine basterd suiker&
lees meer »

Recept van de maand november

Iedere maand publiceren wij een recept op onze website én in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo - Borculo. Het recept van deze maand treft u ook aan op onze nieuwe wildkaart. Gravad lax met bieten   Benodigdheden: • 1 kg zalmfilet met vel• ½ bos dille• 225 gram grof zeezout• 250 gram bruine s
lees meer »

Recept van de maand oktober

Oktober is de maand van de start van het wildseizoen. Vanaf 14 oktober wordt er door onze koks ook weer gekookt van de nieuwe wildkaart.   Stoofpot van hert en zwijn   Benodigdheden: • 1 kg stoofvlees van Hert en Zwijn• 1 winterpeen• 50 gr zilveruitjes• 5 laurierblaadjes• 5 jeneverbessen• 200 gr roombot
lees meer »

Recept van de maand september 2016

Iedere maand publiceren koks Rob & Daniel een recept op onze website én in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo - Borculo. Het recept van de maand augustus:   Picanha van de barbecue   Benodigdheden: Picanha (staartstuk) van 1 kilo   Voor de marinade: 1 ½ tl chimmichurmi mix 1 tl gemalen koria
lees meer »

Halverwege 2016

Juli 2016   En zo zijn we alweer 3 maanden verder sinds onze vorige blog van 11 april.   Een blog waarin we aangaven een hele drukke periode achter de rug te hebben met allemaal leuke veranderingen en nieuwtjes.Maar we hebben de afgelopen 3 maanden zéker niet stil gezeten!   Zo hebben we bijvoorbeeld de bewegwijzering op
lees meer »

Recept van de maand juli 2016

Onze koks Rob & Daniel publiceren elke maand een recept op de website én in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo - Borculo. Het recept van deze maand is:   Gebakken dorade met tomaten-basilicumsaus Ingrediënten voor 4 personen:700 gr doradefilet met vel10 gr verse basilicumblaadjes12 el (citroen)olijfolie50 gr broodkru
lees meer »

Recept van de maand juni 2016

Met ingang van onze nieuwe website publiceren onze koks Rob & Daniel elke maand een recept, op onze website en een recept in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo-Borculo. Dit is het recept van juni:   Gegrilde lamskoteletten met raapstelen stamppot en portsaus.   Ingrediënten: Voor de stamppot.750 gram kruimige aardapp
lees meer »

Moestuinieren bij de buurman

Onze kok Daniël heeft geholpen met de eerste oogst in de moestuin van buurman boetiekhotel 'de Lochemse Berg'. We gingen met hem mee! Wilt u dit ook? We hebben er ook een arrangement voor samengesteld. Vanaf 1 juni is het 'Wandelen en Moestuinieren' arrangement boekbaar. Als u bij ons komt wandelen in de Achterhoek, krijgt
lees meer »

Recept van de maand mei 2016

Met ingang van onze nieuwe website publiceren koks Rob & Daniel elke maand een recept, op onze website en een recept in huis-aan-huisblad Achterhoek Nieuws Ruurlo-Borculo. Met het recept voor mei:   Asperge in bladerdeeg met zalmfilet   De asperges zijn er weer. Wil je een keer wat anders maken met asperges? Dit recept helpt je op
lees meer »

Vliegende start

11 april 2016    We hebben een enorm druk jaar achter de rug, met als afsluiting van 2015 de feestdagen. Het hele hotel vol met gasten van ver die kwamen voor familiebezoek, of juist om er fijn samen tussenuit te zijn. Ook ontvingen we veel gasten uit de regio voor een kerstbrunch -of diner.   Van oudsher zijn januari en februari de
lees meer »

Nieuwe banken

25 maart 2016   We hebben nieuwe banken in de lounge! Nieuwe banken in 'bostinten' in de lounge, in Nederland voor ons op maat gemaakt door Dutch Seating Company. Trots!      
lees meer »

Nieuw: Houtskoolgrill!

1 maart 2016   Landgoedhotel Woodbrooke beschikt sinds deze week over een Afrikaanse houtskoolgrill. Er wordt het hele jaar ’s avonds op open vuur vlees- , vis- en vegetarische gerechten bereid. De keuze komt voort uit de passie van koks Daniel Huigen, Rob Marks en Jan de Graaff. Daniel legt uit: ‘Grillen is iets wat we in d
lees meer »

Wijn met Nicolaas Klei

16 december 2015   Wijnkenner Nicolaas Klei verrast uitverkocht Brasserie Woods   Nederlands meest geliefde wijnschrijver Nicolaas Klei stond op zaterdag 12 december in uitverkocht Brasserie Woods van Landgoedhotel Woodbrooke voor een laagdrempelige, uitgebreide wijnavond voor leek, liefhebber en kenner. Geen moeilijke technische term
lees meer »

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!