Spelen met vuur

Spelen met vuur

Back to basic met de elementen hout en vuur

Vuur maken is essentieel wanneer u wilt overleven in de natuur. Vuur heeft ook een belangrijke psychologische waarde: bij een brandend vuurtje komt men tot rust en worden vaak belangrijke zaken op een rijtje gezet. 


Houdt het vuur in uw team brandend

Deze workshop helpt om het vuur weer te laten oplaaien in uw team. Het doel van de workshop is om de deelnemers in een ontspannen setting op een uitdagende manier kennis te laten maken met vuur. Lekker buiten in de natuur, in een relaxte sfeer gaan de deelnemers aan de slag met de basis van de overlevingstechniek: vuur maken.

 

De workshop

De workshop start met een korte instructie over de technieken en de te gebruiken materialen. De groep wordt verdeeld in meerdere kleine groepjes, die allen hun eigen opdracht krijgen. Er sal hout en materiaal verzameld moeten worden en er moet worden nagedacht over de vuuropouw en de wijze waarop het vuur gemaakt gaat worden. Daarna gaan de deelnemers aan de slag met vuurstenen, vuurboog en firesteel om het vuur op primitieve wijze te ontsteken.


Welke groep heeft het vuur het eerst brandend? Wie lukt het om het vuur ook brandend te houden?

 

Ervaren bushcraftinstructeurs

De workshop "Spelen met vuur" wordt begeleid door één of meerdere ervaren en enthousiaste instructeurs, gespecialiseerd in instructie van overlevingstechnieken en natuurbeleving voor bedrijven. 

 

Slecht weer

Ook bij minder weer lukt het altijd om buiten een vuur te maken. Dan is de workshop eigenlijk nog leuken omdat de deelnemers voor een extra uitdaging worden gesteld. Bij voldoende tijd wordt een eenvoudig afdak gebouwd van takken en gras boven het vuur. Is er minder tijd dan bieden kant-en-klare shelters uitkomst.

 

Tijdsduur: ongeveer 1,5 uur.

De genoemde vanafprijs geldt bij 50 personen.

 

Deze vergaderbreak wordt verzorgd door Buitenbusiness.nl.

 

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!