Spiegelen met paarden

Spiegelen met paarden

Spiegelen met paarden voor bedrijven: kijk naar uzelf door de ogen van het paard. Wat vertelt het paard over onze communicatie en gedrag? En wat betekent dit voor onze positie binnen het team of bedrijf? Het paard reflecteert perfect het menselijk gedrag en kan op deze manier confronterend en direct behulpzaam zijn bij zelfonderzoek. Paardenspiegelen is een boeiende metafoor als het om personal coaching, zelfmanagement, zelfkennis en zelfontwikkeling gaat. Om hierdoor uiteindelijk beter op het werk, in het team of op de afdeling te kunnen functioneren. Paardencoaching kan ook prima op een serieuze manier worden ingezet voor persoonlijke ontwikkelingstrajecten en teamdevelopment-processen. Het spiegelen met paarden zorgt ervoor dat mensen op een essentieel niveau met zichzelf en met elkaar in gesprek komen.

 

Hoe gaat het spiegelen met paarden?

 

Tijdens het paardenspiegelen komen de deelnemers één op één met een paard in contact. In hun ontmoeting ervaren ze communicatie in een wel zeer pure vorm. Het paard spiegelt het gedrag van de mens en de directe lessen daaruit zijn krachtig.
Het is de bedoeling dat de betreffende manager of medewerker contact met het paard maakt, het paard op zijn of haar gemak stelt en uiteindelijk opdrachten geeft. Uiteraard krijgt iedereen die dit wil ervaren een uitvoerige coachende instructie van de professionele paardencoach. Na afloop wordt op een respectvolle wijze het bereikte resultaat geëvalueerd, met persoonlijke groei als ultiem doel.

 

De paardencoach

 

Het paardenspiegelen, ook wel paardencoaching genoemd, wordt uitgevoerd door een ervaren coach. Deze paardencoach heeft naast de reguliere opleiding, een professionele opleiding tot paardencoach gevolgd en is gespecialiseerd om de uitkomsten te vertalen naar de dagelijkse situatie op de werkvloer. De coaching kan verzorgd worden met eigen paarden van de coach of met paarden die op de locatie aanwezig zijn.

 

WKR regeling: 100% aftrekbaar

 

Tijdsduur: ongeveer 3 uur. 

 

De genoemde vanafprijs geldt bij 50 personen.

Deze vergaderbreak wordt verzorgd door Buitenbusiness.nl.

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!