Teambuilding schapen drijven

Schapen drijven

Een unieke teambuildingactiviteit, speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt. Leer op een originele, ontspannen en vaak humoristische wijze hoe u als team beter kunt functioneren. Hoe verloopt de communicatie? Wat zijn de verschillende rollen binnen het team? Hoe haalt u het beste uit uzelf en uw collega's? Spelenderwijs komen alle vraagstukken aan bod. Met de activiteit "teambuilding schapendrijven" werkt u op een originele manier aan het versterken van de teamspirit binnen uw team of afdeling.

 

Actief en respectvol

 

Heerlijk buiten in de vrije natuur, ver weg van de dagelijkse werkroutine, gaat u op onvergetelijke wijze met de honden en schapen aan het werk. De deelnemers worden direct vanaf het begin actief betrokken en gedurende het spel wordt er respectvol geobserveerd en terug gekoppeld door de 2 professionele trainers. De inhoud van de workshop kan variëreren, afhankelijk van de vooraf overeengekomen doelstellingen.

 

Workshop schapendrijven met Border Collies

 

De workshop bestaat uit diverse onderdelen waarbij de teamgeest op inspirerende en humoristische wijze wordt gevoed. Daarnaast kan desgewenst na afloop ook serieuzer worden geëvalueerd om te zien wat er nu daadwerkelijk goed of fout is gegaan in de samenwerking. De workshop start met een korte uitleg en demonstratie, waarbij u direct actief betrokken wordt. U leert hoe u commando's moet geven aan de Border Collies en hoe de schapen vervolgens reageren. De demonstratie wordt voorzien van deskundig commentaar waarbij verteld wordt hoe de honden getraind worden. Dit wordt in de praktijk getoond aan de hand van diverse honden van verschillende niveau's.

 

Zelf werken met schapen en honden

 

Na deze intrigerende demonstratie en oefensessie is het tijd om zelfstandig aan het werk te gaan met de schapen en de honden. De schaapherders leren u al doende de fijne kneepjes van het vak, u zult merken dat de samenwerking met de hond hierin essentieel is. De bedoeling is om de schapen over een uitdagend parcours te drijven, al dan niet met behulp van de honden. Dit lijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, de beste stuurlui staan immers aan wal. Alleen door op de juiste wijze te communiceren en samen te werken, kunt u de schapen de gewenste richting uitdrijven. Uiteraard wordt u hierbij begeleid door de schaapherders waarbij de samenwerking tussen mensen en dieren op humoristische wijze verder toegelicht wordt.

 

Het grote finalespel

 

De workshop eindigt met een spannend spel met competitie-element waarbij alle deelnemers met schapen en honden één grote uitdaging aangaan. De inhoud is geheim totdat het moment van dit spel aanbreekt. Eén ding staat vast: het wordt een onvergetelijke afsluiting van deze inspirerende teambuilding.

 

Schapen drijven voor bedrijven

 

Voorafgaand aan de workshop vindt een telefonisch intake-gesprek plaats: de inhoud van het programma wordt afgestemd op het doel van jullie bijeenkomst. Bovenstaand programma kan uitstekend ingezet worden als hulpmiddel bij de ontwikkeling van interne communicatie en teambuilding, veranderingsprocessen, inzicht in leiding geven en ontvangen en resultaat gericht werken. Bedenk wel: structurele veranderingen vergen ook een structurele aanpak.
Het programma "Teambuilding Schapendrijven" is tevens bijzonder geschikt als inspirerend bedrijfsuitje, desgewenst in combinatie met één van onze andere workshops.

 

 

Programmaduur: 1,5 - 2 uur

De genoemde vanafprijs geldt bij 50 personen.

 

Deze vergaderbreak wordt verzorgd door Buitenbusiness.nl

zoeken

nieuwsbrief

schrijf u in voor onze aanbiedingen!