achterhoek_kasteel--2-
Geldersch Landschap
web---kasteel-ruurlo--brug-links--foto-michael-van-oosten
Beste Prijsgarantie
 — 

Kastelen en landgoederen


VORDEN


Landgoed de Wiersse
Buitenplaats de Wiersse is een historisch landgoed van 300 hectare waarvan 16 hectare tuinen omringd door 32 hectare landschapspark. De Woodland Garden met beek en vijvers, heemplanten en varens, een slingerende beukenloofgang van 100 meter, bruggen, fonteinen en beelden is prachtig om te bezichtigen.

Rondom het - grotendeels uit 1720 stammende - landhuis, laten de rozentuin, de moestuin en de verdiepte ‘lage tuin’ met zijn borders en pergola een steeds wisselende combinatie van bloei en blad zien.

Contactgegevens:
Wiersserallee 9 | 7251 LH Vorden | 0573 55 66 55 |  info@dewiersse.com  Landgoed en kasteel Hackfort
De historie van Kasteel Hackfort gaat terug naar de 14e eeuw. Een veelzijdige plek met kasteel, parkbos, historische moestuin Hof van Hackfort én boomgaard. Achter het kasteel is een terras met tuinmeubilair aanwezig. Fiets-en wandelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de prachtige omgeving.

Contactgegevens:
Baakseweg 8b | 7251 RH Vorden I www.natuurmonumenten.nl/hackfort


De Wildenborch
Het huis wordt privé bewoond en is niet te bezichtigen. Een bezoek aan de tuinen is wel mogelijk. Een paar keer per jaar worden de tuinen opengesteld voor publiek. Voor de exacte datums verwijzen wij u naar de website.

Let op: Honden zijn niet toegestaan in de tuin, ook niet aangelijnd!

Contactgegevens:
Wildenborchseweg 20 | 7251 KG Vorden | info@wildenborch.nl


Kasteel Vorden
Kasteel Vorden wordt al in de 12e eeuw genoemd en ligt aan de rand van Vorden. Het kasteel is nog volledig bewoond en is geopend voor bezichtiging inclusief audiotour op gezette dagen en tijden. Check voor uw bezoek altijd eerst de website voor de op dat moment geldende mogelijkheden.

Contactgegevens:
De Horsterkamp 8 | 7251 AZ Vorden | 0573 55 06 84 | info@kasteelvorden.nl

 

LOCHEM


Landgoed Ampsen
Het landgoed is ten noorden van Lochem gelegen en heeft een grootte van 680 hectare waar het heerlijk wandelen is. Het landhuis zelf is niet geopend voor publiek. Maak een prachtige wandeling door het Sterrenbos; een verzameling van lanen die op bepaalde punten weer bij elkaar komen. 

Contactgegevens:
Laan Ampsen 8a | 7241 NG Lochem 


Landgoed Verwolde
De Moesgaard en de Landgoedwinkel zijn tot nader orde op afspraak geopend. In de Landgoedwinkel worden naast de verse producten uit eigen moesgaard ook diverse streekproducten verkocht. U kunt een afspraak maken door telefonisch, per app of sms contact op te nemen met Julie van der Borch: 06 28773850

 

RUURLO

Kasteel Ruurlo
Kasteel Ruurlo is een 14e eeuws rijksmonument en één van de mooiste kastelen in de omgeving.
Sinds 2017 is Museum More gevestigd in het kasteel, waar de prachtige Carel Willink collectie te bekijken is. Naast de meesterwerken van Carel Willink, zijn ook bijzondere creaties van modeontwerpster Fong Leng te bewonderen. Combineer topkunst met een wandeling door het prachtige kasteelpark.

Contactgegevens:
Vordenseweg 2 | 7261 LZ Lochem